Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Πανεπιστημιακά τμήματα με εργασιακό μέλλον

Σε μια εποχή, όπου η αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ρευστή, χρειάζονται έξυπνες κινήσεις, ώστε βγαίνοντας κανείς σε αυτήν να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η εφημερίδα «Έθνος» αναζήτησε και εντόπισε πέντε σχολές, οι οποίες δεν είναι πολύ γνωστές, αλλά των οποίων οι απόφοιτοι, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, έχουν πολύ καλές προοπτικές απορρόφησης. Αυτές είναι:

1 Διοικητικής Επιστήμης Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ιδρύθηκε το 1999 και ξεχωρίζει για το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του αλλά και την έντονη εξωστρέφειά του. Το διδακτικό προσωπικό διαθέτει ακαδημαϊκό background από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Στόχος τους είναι να συνδυάσει τη διοίκηση, το επιχειρείν και τις νέες τεχνολογίες. Γι’ αυτό, πέρα από τα κλασικά γνωστικά πεδία της Διοίκησης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως Logistics, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Βάσεις Δεδομένων, Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών κ.ά.

 Αρκετές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν απορροφήσει σημαντικό αριθμό αποφοίτων του και το τμήμα έχει καταξιωθεί και στις συνειδήσεις των μαθητών του 5ου επιστημονικού πεδίου.

2 Τουριστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) – Οικονομικής Διοίκησης Τουρισμού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Για πρώτη φορά στο φετινό μηχανογραφικό των Πανελλαδικών εντάσσονται πανεπιστημιακά τμήματα για το πεδίο του τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τους αυξανόμενους θετικούς δείκτες στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας αλλά και ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που θα εφαρμόσουν τα τμήματα λόγω και του νεοσύστατου χαρακτήρα τους αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών που θέλουν να επενδύσουν τις γνώσεις τους σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

3 Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας – ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας)

Τα τμήματα υπηρετούν το γνωστικό αντικείμενο της Εφοδιαστικής Διοίκησης Logistics Management και ευρύτερα της Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Supply Chain Management. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες το επάγγελμα του στελέχους logistics συμπεριλαμβάνεται στα επαγγέλματα με την υψηλή ζήτηση και οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων και για τον ελληνικό χώρο προδιαγράφονται θετικές για έναν κλάδο ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

4 Ναυτιλιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) – Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Ναυτιλιακά, Οικονομικά Διεθνή, Οικονομικά, Μεταφορές, Logistics και αρκετοί ακόμη τομείς συνθέτουν το πρόγραμμα και την αποστολή των δυο αυτών τμημάτων που συνδέονται με τη ναυτιλία και όχι μόνοι. Προετοιμάζουν στελέχη και επιστήμονες ικανούς να επανδρώσουν πλήθος θέσεων στα οικονομικοδιοικητικά πεδία της Ναυτιλίας.

5 Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Ένας στοχευμένος συνδυασμός γνωστικού υποβάθρου μηχανικού και οικονομικοδιοικητικού στελέχους είναι το βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τμήματος. Το τμήμα παρέχει τεχνογνωσία και προετοιμάζει τους φοιτητές του στα πεδία της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (Financial Engineering) και της Μηχανικής της Διοίκησης (Management Engineering). Από φέτος προσφέρεται και στο 5ο επιστημονικό πεδίο.

 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop