Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Ποιο είναι το προφίλ των αποφοίτων;

Ένα οnline πρόγραμμα ΜΒΑ επιτρέπει στους αποφοίτους του ένα σύνολο διαφορετικών προοπτικών καριέρας. Παρότι πρόκειται για πτυχίο στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων, στηρίζεται και απαιτεί μια διαθεματική προσέγγιση στα πεδία της οικονομίας, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας. Οι φοιτητές αποκτούν μια πληρέστερη κατανόηση αυτών των πεδίων και μαθαίνουν πώς να τα εφαρμόζουν σε προβλήματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις και σε περιπτώσεις πρακτικών όπως το marketing, διοίκηση ανθρώπινων πόρων, οικονομικά κ.ά. 

Οι «τυπικοί» φοιτητές ενός εξ αποστάσεως ΜΒΑ είναι δύσκολο να καθοριστούν. Οι φοιτητές έρχονται από πολλά διαφορετικά στάδια, από τομείς της βιομηχανίας και από την εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλά είδη προγραμμάτων για να διαλέξει κανείς ανάλογα με τις ανάγκες, τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του, τον προϋπολογισμό και, το κυριότερο, το τι τον ενδιαφέρει μετά το ΜΒΑ. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή σε μια κοινωνία που οδηγείται από την τεχνολογία είναι το οnline MBA. 

 

Σπουδαστής και εργαζόμενος;

Επιτρέπει στους επαγγελματίες να κερδίσουν ένα ΜΒΑ πτυχίο χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία δεν γνωρίζει περιορισμούς των ακαδημαϊκών ημερολογίων ή των ωραρίων των καθηγητών. Αυτού του είδους τα προγράμματα βασίζονται στη λογική μιας ευέλικτης δόμησης, στην οποία τα μαθήματα που είναι μέρος του ΜΒΑ μπορούν να διαβαστούν (ή και να τα παρακολουθήσει ο υποψήφιος) 24 ώρες την ημέρα, επιτρέποντας στους μαθητές να δώσουν τις εργασίες τους όποτε εκείνοι κρίνουν κατάλληλο. Ταυτόχρονα συνεχίζουν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της καριέρας τους, ενώ επιδιώκουν και τους μακροπρόθεσμους μέσω του μεταπτυχιακού.

Ένα οnline πρόγραμμα δίνει περισσότερες επιλογές, όταν έχουμε να κάνουμε με τις επιλογές των υψηλότερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σε αντίθεση με τον περιορισμό που αφορούσε τη γεωγραφική θέση του πανεπιστημίου, μπορούν τώρα οι υποψήφιοι να κερδίσουν ένα ΜΒΑ από ένα φημισμένο πανεπιστήμιο στην άλλη άκρη της γης. 

Επίσης, τα περισσότερα προγράμματα είναι εξίσου δύσκολα με όσα πραγματοποιούνται μέσα στο campus. Συνήθως έχουν ακριβώς την ίδια δομή και το ίδιο curriculum με αυτό των παραδοσιακών ΜΒΑ που προσφέρονται από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η μόνη διαφορά είναι στα διδακτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Τα μαθήματα μέσω διαδικτυακών portals, οι συζητήσεις σε οnline φόρουμ, οι διαλέξεις μέσω video και οι εργασίες αποστέλλονται με e-mail.  

 

Πώς να εμπιστευτείτε ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως MBA

Υπάρχουν, βέβαια, αρκετά πανεπιστήμια που προσφέρουν προγράμματα με σκοπό να βγάλουν κέρδος και όχι τη σοβαρή κατάρτιση του υποψηφίου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει κανείς να συμβουλεύεται τις αξιολογήσεις των προγραμμάτων από τους αρμόδιους φορείς. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθείτε καθώς θα περιορίσετε κατά πολύ την έρευνά σας. Για παράδειγμα ο AACSB έχει σήμερα 620 μέλη σε 38 χώρες. Επίσης το Association of Collegiate Business Schools and Programs που παρέχει παρόμοια εκπαίδευση από το 1988  και σήμερα παρέχει πιστοποίηση σε 700 ΜΒΑ προγράμματα. 

Τέλος ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο είναι οι λίστες κατάταξης οι οποίες όμως περιλαμβάνουν αμερικάνικα πανεπιστήμια. Δυστυχώς στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ακόμη λίστες που να αξιολογούν το πρόγραμμα οnline ΜΒΑ ξεχωριστά αλλά συνήθως παρουσιάζονται με βάση ολόκληρη την αξιολόγηση του ιδρύματος που το προσφέρει. Ωστόσο, ακόμη και αυτό είναι ένα καλό κριτήριο, καθώς, όπως είπαμε, μεταξύ του παραδοσιακού και του online προγράμματος τηρείται το ίδιο πρόγραμμα σπουδών και λογικά το ίδιο υψηλό επίπεδο.

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop