Πανελλαδικές: πτώση βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Πτωτικές διαφαίνονται οι βάσεις για το 2018, χωρίς όμως να αποφεύγεται ο σκληρός ανταγωνισμός στις δημοφιλείς σχολές και τη φετινή χρονιά, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις.

Αυτά είναι τα φετινά μηχανογραφικά

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

Πανελλαδικές: Τα τρία κλειδιά που θα επηρεάσουν τις βάσεις

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πάνω από 100.000 υποψήφιοι έχουν ήδη μπει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους. Ιδιαίτερο γνώρισμα των φετινών εξετάσεων αποτελεί η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η απουσία των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, η κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών Επιστημών, αλλά και η αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Πανελλαδικές: Αστυνομικές Σχολές, η προκήρυξη

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατάταξη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία και εισαγωγή τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, ως ακολούθως:

Πανελλαδικές: Τα κλειδιά για τις βάσεις

Εκτόξευση των θέσεων στα Πανεπιστήμια – Nέα Ιδρύματα με λιγότερα μαθήματα και περισσότερες θέσεις. Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους πριν από την έναρξη των απολυτηρίων και πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν οι φετινοί υποψήφιοι.

Στα συν των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων συγκαταλέγεται η διάρκεια, η οποία θα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Στρατιωτικές Σχολές: αριθμός εισακτέων και κατανομή

Στη δημοσιότητα δόθηκε μετά και την προκήρυξη για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, ο αριθμός εισακτέων.

Υπ. Παιδείας: Καταργούνται οι Πανελλαδικές, θεσπίζονται και διετείς σπουδές

Ανατροπή για την είσοδο στα Πανεπιστήμια αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στην Παιδεία, αφού καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αστυνομικές Σχολές: η Προκήρυξη για τις Πανελλαδικές

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πανελλαδικές: Η προθεσμία για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών και την προθεσμία υποβολής τους.

Νέο σύστημα Πανελλαδικών: Αλλαγές σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου

Tο νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελληνίων θα εφαρμοσθεί από το 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κάτι που σημαίνει ότι αφορά τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η Β΄ Λυκείου αλλάζει ριζικά σε πρόγραμμα σπουδών και πιθανώς σε κάποια σχολικά συγγράμματα.

Πανελλαδικές: Πώς και πόσο θα επηρεάσει τις βάσεις η αύξηση των εισακτέων

Προς τα κάτω «σπρώχνει» τις φετινές βάσεις του 2018, η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων με τις πανελλήνιες 2018, κατά τη φετινή διαδικασία. Οι σχολές Νομικής και Ψυχολογίας και τα Τμήματα Μηχανολόγων, Οικονομικών Επιστημών, Χημείας και Ναυτιλίας, βάσει των επιπλέον θέσεων που προσφέρουν, μειώνουν τον ανταγωνισμό παρά την αυξημένη ζήτησή τους.

Πανελλαδικές 2018: Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις

Τα πάνω, κάτω φέρνει, κυριολεκτικά, η αύξηση των εισακτέων κατά 3.966 στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Οι βάσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 αναμένεται να αλλάξουν δραματικά ακόμη και σε σχολές με μεγάλη ζήτηση.

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Αύξηση του αριθμών των εισακτέων - Πίνακες Σχολών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (ΦΕΚ 1123 Β΄/27-3-2018) η Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδ έτος 2018-2019».Ειδικότερα:

Πανελλαδικές: Οι σχολές-διαβατήριο στην αγορά εργασίας

Οι πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν, το ίδιο και το άγχος της σωστής επιλογής τμήματος, κάτι που εν πολλοίς θα κρίνει και το επαγγελματικό τους μέλλον.

1.000 ευρώ εφάπαξ σε 1.592 ανέργους 12 επιχειρήσεων

Την απόφαση για εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ σε 1.592 ανέργους πρώην εργαζόμενους...

Δίνονται επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους ΕΠΑΛ

Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη, που υπογράφηκε σήμερα και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποδίδονται επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή γίνεται αντιστοίχιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016 με τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΕΛΠΕ: υποτροφίες για μεταπτυχιακά

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα).

Πανελλαδικές 2018: αιτήσεις, μηχανογραφικό, 10%

Εκδόθηκε εγκύκλιος σχετικά με την Υπουργική Απόφαση, που ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και αφορά σε τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση και με το Μηχανογραφικό Δελτίο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία:

Α) Για την Αίτηση–Δήλωση:

Έρχονται ανατροπές στην εκπαίδευση

Σημαντικές ανατροπές στην εκπαίδευση με το νέο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα:

Πανελλαδικές 2018: ανατροπές

Την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αναμένεται να ανατρέψει το αυστηρό πρόγραμμα των Πανελλαδικών, ξαναμοιράζοντας την τράπουλα στον αριθμό εισακτέων και δημιουργεί νέες συνθήκες για το τοπίο των βάσεων.

Σελίδες