Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Νεότερες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Τώρα που έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις, υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα για να δούμε πώς θα κινηθούν οι βάσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», οι προβλέψεις σχετικά με τις βάσεις στα πέντε πεδία έχουν ως εξής:

1. Ανθρωπιστικών νομικών και κοινωνικών επιστημών

Η αύξηση των υποψηφίων κατά 3.474 σε συνδυασμό με το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων που διατηρήθηκε σε Αρχαία και Ιστορία δείχνει διατήρηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες και μεσαίες Σχολές. Στις χαμηλόβαθμες σχολές, η διακύμανση των βάσεων θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των γραπτών που έπεσαν κάτω από τη βάση.

2. Θετικών και τεχνολογικών επιστημών (πολυτεχνεία φυσικομαθηματικές κ.λπ.)

Τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Επίσης, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων και τη μείωση του αριθμού δείχνουν ότι η τάση θα είναι πτωτική, αλλά θα υπάρχει υπερσυγκέντρωση επιδόσεων στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες.

3. Υγείας

Θα υπάρχει μια εξισορρόπηση, λόγω των μετρίων επιδόσεων και της μείωσης των θέσεων στις ιατρικές σχολές. Στα παραϊατρικά ΤΕΙ θα υπάρχουν πτωτικές τάσεις, αλλά όχι πολύ, λόγω της αύξησης του αριθμού των υποψηφίων από τις ανθρωπιστικές σπουδές.

4. Εκπαίδευσης

Υπάρχει μια μάλλον σαφής τάση για άνοδο των βάσεων, λόγω της περσινής πτώσης, αλλά και της αύξησης του αριθμού των υποψηφίων στα μαθήματα-κλειδιά.

5. Οικονομίας διοίκησης

Η τάση εδώ είναι πτωτική, λόγω της αποτυχίας στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, αλλά και της αύξησης του αριθμού των εξεταστέων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

 

 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop