Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών

Μεγάλους ηγέτες δεν συναντάμε συχνά. Μπορούν αν αναδυθούν οπουδήποτε υπάρχει μια ομάδα –σε έναν εργασιακό χώρο, σε μια αθλητική ομάδα, στις φιλίες και στους κοινωνικούς κύκλους, στις οικογένειες– οπουδήποτε. Κι όσο κι αν προσπαθήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να τους ανακαλύψουμε μέσα από ένα βιογραφικό, όσο σωστό κι αν είναι. Να μερικά χαρακτηριστικά για να μπορέσετε να τους ξεχωρίσετε:

1.   Νοιάζονται πραγματικά για την επιτυχία των άλλων

Οι μεγάλοι ηγέτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το δρόμο προς την επιτυχία ανοιχτό για όλους. Στους χώρους εργασίας θα βοηθήσουν στην πνευματική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων και θα προσφέρουν οι ίδιοι ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση.

2.   Λένε «Ναι, και...» αντί «Ναι, αλλά...»

Πριν υλοποιήσουν κάποια ιδέα, μπορούν να αναγνωρίσουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

3.   Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες – και όχι μόνο τη δική τους

Το να μπορεί κανείς να πει «όχι» είναι σημαντικό, αλλά εάν χρησιμοποιείται πάρα πολύ γρήγορα ή πολύ συχνά, θα καταπνίξει τη δημιουργικότητα. Οι μεγάλοι ηγέτες υποστηρίζουν τις νέες ιδέες και είναι εκείνοι που θα κάνουν τις ενέργειες για να εξελιχθούν οι ιδέες αυτές.

4.   Είναι συναισθηματικά ανοιχτοί – αλλά με επαγγελματικό τρόπο

Θα δείξουν τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την απογοητευσή τους. Θα γιορτάσουν τις νίκες και θα συμπαρασταθούν στις αποτυχίες. Κατά καιρούς μπορεί να απογοητευτούν ή να γίνουν εύθραστοι και τότε θα ζητήσουν συγγνώμη. Επαγγελματισμός μέσα από μια ανθρώπινη διάσταση. Ο ιδανικός συνδυασμός.

5.   Εκτιμούν τους άλλους – και οι άλλοι αισθάνονται αναγνώριση

Οι μεγάλη ηγέτες δίνουν γρήγορα θετική ανατροφοδότηση. Λόγω του τρόπου που διοικούν, οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν να συνεργάζονται μαζί τους και όχι σαν να δουλεύουν για εκείνους. Οι άνθρωποι εργάζονται πιο αποτελεσματικά όταν ξέρουν ότι κάποιος τους προσέχει και τους παρατηρεί.

6.   Είναι ταπεινοί

Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, θα κατηγορούν πρώτα τον εαυτό τους. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, θα χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των γύρω τους. Οι ηγέτες που έχουν καλή αυτο-αντίληψη, κάνουν περισσότερη αυτοκριτική και είναι ταπεινοί, σύμφωνα με νέες έρευνες.

7.   Δεν είναι ποτέ επιθετικοί

Οι επιθετικοί ηγέτες μπορεί να οδηγήσουν μια ολόκληρη ομάδα σε σύγκρουση. Η παραγωγικότητα μειώνεται, καθώς η έμφαση μετατοπίζεται στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης και απομακρύνεται από τις καλές επιδόσεις.

8.   Νοημοσύνη με εντιμότητα

Η νοημοσύνη είναι σημαντική, αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Υπάρχουν πολλοί ευφυείς ηγέτες που έχουν πάρει κακές αποφάσεις. Όταν ένας έντιμος ηγέτης παίρνει μια απόφαση, ακόμα και αν η απόφαση αυτή δεν είναι πολύ αρεστή από τους υπολοίπους, τελικά θα γίνει αποδεκτή από τους υπολοίπους και δεν θα προκληθούν τεράστιες αναταραχές.

9.   Είναι συμπαθητικοί

Οι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν ηγέτες που δεν τους αρέσουν. Ένας συμπαθητικός ηγέτης θα εμπνεύσει και άλλους προς την βέλτιστη απόδοση. Οι ηγέτες μπορούν να είναι μορφωμένοι και εντυπωσιακοί, αλλά, αν δεν είναι συμπαθητικοί, η επιρροή τους θα είναι περιορισμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι θα κάνουν όσα χρειάζεται να γίνουν και τίποτα περισσότερο.

10.  Δουλεύουν κι εκείνοι

Έχουν δουλέψει στο παρελθόν. Ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά. Οι ηγέτες ποτέ δεν αισθάνονται τόσο σημαντικοί, ώστε απλώς να επιβλέπουν πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αν χρειαστεί, θα αναλάβουν δράση.

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop