Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Η φαρμακευτική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους παγκοσμίως. Ο λόγος είναι απλός: συνδέεται άρρηκτα με την υγεία του ανθρώπου. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, η φαρμακευτική βιομηχανία είναι ένας από τους πιο βασικούς τομείς της οικονομίας και ένας από τους χώρους που προσφέρουν θέσεις εργασίας στην παραγωγή, στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στη διανομή, τόσο στο χονδρεμπόριο όσο και στη λιανεμπόριο. Πέρα απ’ αυτά, η φαρμακευτική περιλαμβάνει και τους φαρμακοποιούς, τους ανθρώπους δηλαδή που ασχολούνται με την παραγωγή ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων αλλά και το λιανικό εμπόριο φαρμάκων.

Η ανάγκη για αποτελεσματικότερα φάρμακα που θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα, καθώς και για τη δημιουργία νέων που θα αντιμετωπίσουν είτε παλιές είτε καινούργιες ασθένειες, αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Με άλλα λόγια, στη βιομηχανία της φαρμακευτικής πάντα θα υπάρχει χώρος για το καινούργιο.

Είναι αλήθεια πως η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικό το χώρο. Οι αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας στη χώρα μας μειώνουν την κερδοφορία των φαρμακευτικών εταιρειών. Επιπλέον, μέσα πολλά φαρμακευτικά προϊόντα έχουν χάσει την πατέντα τους, οπότε οι εταιρείες χάνουν την αποκλειστικότητα παραγωγής τους. Παρ’ όλα αυτά, στο χώρο της φαρμακευτικής υπάρχουν ακόμα δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, γιατί πάντα χρειάζονται επαγγελματίες τόσο στον τομέα της παραγωγής φαρμάκων όσο και στο χώρο του λιανεμπορίου.