Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

ALBA Graduate Business School

Η συνέντευξη δόθηκε από τον κ.Νικόλαο Α. Μυλονόπουλο PhD, Associate Dean, Associate Professor of Information SystemS, ALBA  Graduate Business School του American College of Greece.

1) What applicants should know before choosing to apply for your MBA programs? What an applicant should expect?

Αναζητούμε υποψήφιους με ωριμότητα, εργατικότητα, πνευματική περιέργεια, θέληση για προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη, ανθρώπους με αξίες, πολυσχιδή δραστηριότητα και ευρύτητα ενδιαφερόντων. Προφανώς πρέπει να έχουν ένα ισχυρό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό προφίλ, καθώς και να πληρούν όλες τις τυπικες και ουσιαστικές προϋποθέσεις του προγράμματος. Εξετάζουμε όμως την συνολική προσωπικότητα και τη δυναμική του κάθε υποψηφίου. Αξιολογούμε τους στόχους κάθε υποψηφίου και μας ενδιαφέρει να εντοπίζουμε αν και πως ακριβώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίτευξή τους. Για αυτό το λόγο τονίζουμε ιδιαίτερα τη σημασία της διαδικασίας αξιολόγησης, που περιλαμβάνει μια ή περισσότερες συνεντεύξεις με αποφοίτους του προγράμματος, αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας απο επιτροπή καθηγητών και την κρίση του ακαδημαϊκού διευθυντή.

 

2) How many years of work experience students should have before applying for an MBA? Do you think that applicants with few years of work experience can also benefit from an MBA degree?

Η θέση των διεθνών φορέων πιστοποίησης προγραμμάτων ΜΒΑ, καθώς και η πάγια θέση του ALBA είναι οτι ο συγκεκριμένος τύπος προγράμματος απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε στελέχη ή επαγγελματίες με τουλάχιστον 3 χρόνια ουσιαστική εργασιακή εμπειρία. Το εκπαιδευτικό μοντέλο του MBA, χαρακτηριστικό παράδειγμα του οποίου είναι η ανάλυση μελετών περιπτώσεων, βασίζεται στη δυνατότητα των φοιτητών να συμβάλλουν στη μαθησιακή διαδικασία με τις παραστάσεις που κομίζουν απο την εμπειρία τους. Κάθε καθηγητής επιδιώκει τον συγκερασμό των θεωρητικών μοντέλων με τις πολλαπλές εμπειρίες των συμμετεχόντων ώστε η μάθηση να οδηγεί άμεσα σε αποτελεσματικότερες αποφάσεις και συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο κάθε φοιτητή. Στο ALBA ο μέσος όρος ηλικίας των φοιτητών ΜΒΑ είναι 30 έτη και ο μέσος όρος εργασιακής εμπειρίας είναι 7 έτη. 

 

3) How do schools view students who did their undergraduate studies in a non-traditional (non-business) field?

Ένα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση της τάξης του ΜΒΑ κάθε χρόνο είναι η διαφορετικότητα/ποικιλότητα των φοιτητών. Όσο περισσότερες οι οπτικές γωνίες και οι διαφορετικές επαγγελματικές ή εθνικές κουλτούρες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του μάνατζμεντ, τόσο περισσότερο ανοίγουν οι ορίζοντες όλων. Η διαφορετικότητα αποτελεί σημαντικό στόχο και για τις ίδιες τις εταιρείες πλέον. Κατά μείζονα λόγο τα προβλήματα στις επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σύνθετα και παγκόσμια ή τουλάχιστον υπερτοπικά. Απαιτείται περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα καθώς και περισσότερη διαπολιτισμική συνεργασία για την αντιμετώπισή τους. Η αποτελεσματική συνεργασία σε περιβάλλον διαφορετικότητας αποτελεί εξίσου στόχο κάθε καλού προγράμματος ΜΒΑ. Επομένως ενθαρρύνουμε και αξιολογούμε θετικά υποψήφιους που δεν προέρχονται απο σπουδές διοίκησης ή οικονομικών, αλλά είναι μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, κοινωνικοί επιστήμονες, ή ακόμα υποψήφιους που έχουν σπουδάσει καλές τέχνες ή θέατρο. 

 

4) Does the school's mission and culture have any defining characteristics and hence what would be your advice for a successful application?

Το μότο του ALBA είναι "Business Unusual". Με αυτές τις δύο λέξεις αποτυπώνουμε το ιδρυτικό όραμα και την αποστολή του Σχολείου, που υπάρχουν αναλυτικά στο Internet. Εν συντομία, στόχος του ALBA είναι η πρωτεραιότητα στην ακαδημαϊκή αριστεία, την αξιοκρατία και την ποιότητα, τόσο στη λειτουργία του Σχολείου, όσο και στις αξίες που μεταδίδουμε στους φοιτητές. Επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην εμπέδωση αξιών αντίθετων με αυτές που έφεραν τη χώρα μας στο σημερινό δράμα. Στοχεύουμε στην διαμόρφωση επιχειρηματικών στελεχών και ηγετών που μπορούν να δρούν ως καταλύτες θετικής αλλαγής σε οποιοδήποτε περιβάλλον ή θέση βρεθούν. Επομένως καλούμε όλους εκείνους που μοιράζονται την αποστολή μας και έχουν τη θέληση να κάνουν τη διαφορά, να συνεργαστούν μαζί μας ως φοιτητές, απόφοιτοι, δωρητές, καθηγητές ή στελέχη.

 

 

5) Does the school's mission and culture have any defining characteristics and hence what would be your advice for a successful application?

Η κρίση έχει επιφέρει περισσότερη ωριμότητα, υψηλότερες προσδοκίες και πιο εστιασμένη στόχευση στις επιλογές των υποψηφίων. Το ΜΒΑ δεν είναι πλέον του συρμού, αλλά μια ενσυνείδητη επιλογή προσωπικής επένδυσης με πολύ συγκεκριμένους στόχους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Πιστεύουμε ακράδαντα οτι ειδικά η κρίση είναι η κατεξοχήν περίοδος κατά την οποία πρέπει να ανέβουν τα στάνταρντ τη ποιότητας, τόσο στα προγράμματα του ALBA, όσο και στην επιλογή των υποψηφίων. Μόνο δια μέσου της αριστείας θα μπορέσει κάποιος να διακριθεί στο σημερινό περιβάλλον και να συμβάλλει στη θεραπεία των κακώς κειμένων στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της κρίσης επενδύσαμε σε περαιτέρω επαύξηση της ποιότητας των σπουδών και ανεβάσαμε ακόμα περισσότερο τον πήχη στα κριτήρια εισδοχής. Τα αποτελέσματα των επιλογών μας, μας έχουν δικαιώσει. 

 

6) Finally, I would like to ask you about the career-paths of your graduates? (i.e. any records/numbers? redirecting or boosting their previous careers?)

Παρά την αντιξοότητα των καιρών, οι επιδόσεις των αποφοίτων μας στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να μας εντυπωσιάζουν. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης, βρίσκει δουλειά ή επιτυγχάνει προαγωγή ή αναβάθμιση κατά τη διάρκεια των σπουδών. Οι επιχειρήσεις έχουν μεγάλη ανάγκη απο έμπειρα ταλέντα και δεν αφήνουν ευκαιρίες αναξιοποίητες. Περίπου το 60% των φοιτητών πλήρους φοίτησης βρίσκει δουλειά σε 3 μήνες μετά την αποφοίτηση, το οποίο είναι εξαιρετικά θετικό σε αυτές τις συνθήκες. Σημαντικές είναι και οι επιτυχίες των αποφοίτων που επιτυγχάνουν στο εξωτερικό, ανταγωνιζόμενοι επι ίσοις όροις αποφοίτους όλων των business schools του κόσμου. Είναι δε ενθαρρυντικό οτι από φέτος παρατηρούμε μεγαλύτερη δραστηριότητα στην ανακοίνωση νέων θέσεων εργασίας απο τις επιχειρήσεις.

 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop