Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Σημαντικές αλλαγές στη δομή του Λυκείου

Σύμφωνα με την πρόταση ειδικής επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξουν οι εξής αλλαγές:

Α΄ Λυκείου: προστίθενται δυο μαθήματα, Πολιτειακή Παιδεία – Οικονομικά – Κοινωνιολογία και δεύτερη ξένη γλώσσα. 

Β΄ Λυκείου: μετατρέπεται σε τάξη γενικής παιδείας. Οι μαθητές θα επιλέγουν είτε Ειδικά Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορία είτε Ειδικά Θέματα Μαθηματικών και Φυσικής. Προστίθενται: Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία. 

Γ΄ Λυκείου: καταργούνται οι κατευθύνσεις και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών. Τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται σε 4 από 11 που διδάσκονται σήμερα.


Οι τρεις κύκλοι σπουδών θα έχουν ως αντικείμενο:

1ος κύκλος: Κλασικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Λατινικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία)

2ος κύκλος: Θετικές, Τεχνολογικές και Επιστήμες Υγείας (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ειδικά Θέματα Μαθηματικών ή Ειδικά Θέματα Βιολογίας)

3ος κύκλος: Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Εφαρμογές της Πληροφορικής, Οικονομία, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Ειδικά Θέματα Οικονομίας ή ΑΟΔΕ).


Ως μαθήματα κατ’ επιλογήν, έχουν προταθεί τα εξής:

1ος κύκλος: Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, Ξένη Γλώσσα 

2ος κύκλος: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό, Ξένη Γλώσσα 

3ος κύκλος: Τεχνολογία και Ανάπτυξη, Ξένη Γλώσσα.

Τα μαθήματα γενικής κατεύθυνσης θα μειωθούν σε 4: Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Ιστορία και Φυσική Αγωγή.

Μεταξύ των τριών κύκλων δεν θα υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής.

Η Ξένη Γλώσσα μένει ως μάθημα επιλογής και στους τρεις κύκλους σπουδών.

Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει στην Γ' Λυκείου, παραμένει δίωρο στην Α' Λυκείου και μονόωρο στην Β' Λυκείου και αλλάζει τίτλο, σε Θρησκεία και Κόσμος.

Οι Γερμανοί έχουν προτείνει στο υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τη χρηματοδότηση για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και να πληρώνουν τα έξοδα διαμονής σε Έλληνες νέους ώστε να κάνουν την πρακτική τους σε γερμανικές επιχειρήσεις. 

(πηγή: Ελεύθερος Τύπος)

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop