Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Η έκθεση της QS με τα 200 καλύτερα Business Schools


Τα ευρωπαϊκά σχολεία συνεχίζουν να προηγούνται ως προς την καινοτομία, προσπαθώντας να διασφαλίσουν το ότι προσελκύουν τα καλύτερα διεθνώς ταλέντα που με τη σειρά τους προσελκύουν τους καλύτερους ΜΒΑ εργοδότες. 

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, το 2011 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για τους αποφοίτους ΜΒΑ, οι οποίοι προσλαμβάνονται όχι μόνο από ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά και από επιχειρήσεις στην Ασία, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Παρά την αρχικά μειωμένη δημιουργία προγραμμάτων ΜΒΑ, τα τελευταία 40 χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παρατηρείται μια έκρηξη στον αριθμό των προγραμμάτων που προσφέρονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Τα προγράμματα ΜΒΑ που βρίσκονται σταθερά στην πρώτη δεκάδα παραμένουν τα ίδια εδώ και χρόνια δείχνοντας την προτίμηση των εργοδοτών και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τους αποφοίτους αυτών των προγραμμάτων. 

Η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να προηγείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πλειοψηφία των πανεπιστημίων προέρχεται από την Αγγλία (22/67 στον οδηγό της QS). Επίσης, τέσσερα βρετανικά προγράμματα βρίσκονται στα δέκα καλύτερα – Said, Judge, Imperial , LBA. 

Επίσης, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν αρκετά προγράμματα ΜΒΑ, τα οποία φαίνεται πως κερδίζουν σταθερά την προτίμηση των εργοδοτών. Ειδικά το ΙΕ Business School της Ισπανίας, το ESADE Business School, το INSEAD στη Γαλλία και το HEC Paris. 

Αντίστοιχα φαίνεται πως το 46% των μελλοντικών φοιτητών ενός προγράμματος επιθυμεί να το πραγματοποιήσει στην Αγγλία, το 24% στη Γαλλία και το 21% στην Ισπανία. 

Επίσης, ενώ τα γερμανικά Business Schools είναι πιο σύγχρονα και δεν έχουν μεγάλη παράδοση, φαίνεται πως κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των εργοδοτών. Αν και η πλειοψηφία των πανεπιστημίων είναι στα 20 ή στα 30 καλύτερα, επτά σχολεία από τη χώρα βρίσκονται στις ευρωπαϊκές κατατάξεις. Επιπλέον οι γερμανικές εταιρείες φαίνεται να ανοίγονται προς κατόχους ΜΒΑ με μια αύξηση της τάξης του 27% το 2011. 

Η γερμανική οικονομία είναι η ατμομηχανή της ζήτησης ΜΒΑ στη Δυτική Ευρώπη. Η ζήτηση γερμανικών προϊόντων στην Ασία οδήγησε αρκετούς Ασιάτες κατόχους ΜΒΑ να εργαστούν σε γερμανικές εταιρείες. Επίσης πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών θέλουν να προσλάβουν κατόχους ΜΒΑ από τη Γερμανία για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους. 

Πρέπει να σημειώσουμε πως έχουμε 3 σχολεία από την Ιταλία και 4 από την Ελβετία και φαίνεται πως οι χώρες αυτές τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Επίσης το γεγονός πως 8 νέα προγράμματα εισέρχονται για πρώτη φορά στη λίστα των 200 καλύτερων της QS δείχνει πως η αγορά ΜΒΑ συνεχίζει να αυξάνεται στην Ευρώπη, Συγκεκριμένα τα νέα προγράμματα είναι:

  • ESIC Business and Marketing School
  • Sorbonne Graduate Business School IAE de Paris
  • Goethe Business School
  • IAE Aix Graduate School of Management
  • University of Cyprus
  • EAE Business School
  • Midlessex University
  • School of Management University of Surrey. 

Σήμερα η Ευρώπη έχει αρκετά προγράμματα ΜΒΑ που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων κατατάξεων, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί ευθέως την ηγεμονία των ΗΠΑ στο πεδίο. 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop