Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές;

Τώρα που οι υποψήφιοι συμπληρώνουν το μηχανογραφικό δελτίο τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη τι σχεδιάζεται σχετικά με τις μετεγγραφές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία προτείνει τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη μετεγγραφή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας. Η πρόταση αυτή εμπεριέχει και τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μετεγγραφών, μέσω της οποίας οι φοιτητές θα υποβάλουν αίτηση μεταφοράς των πιστωτικών τους μονάδων κάθε Σεπτέμβριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η κινητικότητα θα ισχύει από τμήματα της περιφέρειας προς άλλα τμήματα της περιφέρειας, από τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προς τμήματα της περιφέρειας και από τμήματα ΑΕΙ προς τμήματα ΤΕΙ. Τα κριτήρια θα καθορίζονται από τα τμήματα υποδοχής και θα αφορούν είτε τις επιδόσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα, ή το μέσο όρο του έτους, ή τον αριθμό των μαθημάτων που έχει περάσει ο ενδιαφερόμενος για μετεγγραφή φοιτητής ή ένα συνδυασμό τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει κίνητρα για παραμονή των φοιτητών στις πόλεις όπου εισήχθησαν. Αυτό όμως θα εφαρμοστεί από του χρόνου, χωρίς αλλαγές στο νόμο περί μετεγγραφών (οι μετεγγραφές δεν μπορεί να ξεπερνούν το 15% των θέσεων των εισακτέων κάθε τμήματος).

Ο σχεδιασμός αυτός εστιάζει στην αύξηση των φοιτητικών εστιών, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να μη χρειάζεται οι φοιτητές να πρέπει να αντιμετωπίσουν έξοδα κατοικίας. 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop