Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Τι γίνεται τελικά με τις βάσεις;

Με την καταληκτική ημερομηνία για την οριστικοποίηση των μηχανογραφικών να πλησιάζει, τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς προσπαθούν να βρουν μια άκρη σε αυτόν το γρίφο που είναι οι φετινές βάσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το protothema.gr, τα κύρια συμπεράσματα από τα βαθμολογικά στοιχεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν ως εξής: Στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις στις Ιατρικές και οι Παραϊατρικές σχολές, θα πέσουν οι Πολυτεχνικές σχολές, αυξομειώσεις θα υπάρξουν στις ανθρωπιστικές σχολές, στα Παιδαγωγικά τμήματα θα παρατηρηθεί σημαντικότατη πτώση, ενώ στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές οι βάσεις θα ανέβουν πολύ ψηλά και εξίσου ψηλά θα κρατηθούν και οι Στρατιωτικές Σχολές.

Συγκεκριμένα:

- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι αυξομοιώσεις θα αφορούν κυρίως στις Φιλοσοφικές και Ψυχολογικές σπουδές, ενώ πτωτικά ενδέχεται να κινηθούν ορισμένες Νομικές Σχολές. Ίσως υπάρξει άνοδος σε χαμηλόβαθμες σχολές.

 - Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται πτώση, η οποία μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι και εντυπωσιακή.

- Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται οι Ιατρικές Σχολές να διατηρηθούν στο ίδιο ύψος ή και να ανεβούν. Με αυτόν τον τρόπο θα συμπαρασυρθούν οι Παραϊατρικές Σχολές (Νοσηλευτικά τμήματα και ΤΕΙ), καθώς και οι Γεωπονικές Σχολές.

- Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται σημαντική πτώση στις Παιδαγωγικές Σχολές.

- Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής, επίσης αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων.

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop