Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Μεγαλύτερα διαλείμματα λιγότερες ώρες διδασκαλίας

Πιο ελαφρύ θα είναι το πρόγραμμα των μαθητών του Γυμνασίου από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς με απόφαση του υπουργού Παιδείας τα διαλείμματα θα επιμηκυνθούν, ενώ οι εβδομαδιαίες ώρες των μαθημάτων θα μειωθούν από 35 σε 32.

Μα πιο πολύ απ όλα το διάλειμμα μου αρέσει. Κάπως έτσι θα λένε φέτος οι μαθητές των Γυμνασίων, αφού ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αποφάσισε να τους προσφέρει λίγη ώρα παραπάνω κάθε μέρα για διάλειμμα, προκειμένου να προλαβαίνουν να πάρουν μια ανάσα από την παρακολούθηση της διδασκαλίας. Όπως τόνισε ο κ Φίλης, ο χρόνος του διαλείμματος είναι πάρα πολύ μικρός και πρέπει να μεγαλώσει για να έχουμε μια ανθρώπινη λειτουργία του σχολείου.

Η αύξηση όμως της ώρας των διαλειμμάτων δεν είναι το μόνο καλό νέο για τα παιδιά των Γυμνασίων, αφού από τη νέα χρονιά θα έχουν και λιγότερες ώρες διδασκαλίας (από 35 θα γίνουν 32 κάθε εβδομάδα), αλλά και λιγότερες εξετάσεις (στα δευτερεύοντα μαθήματα θα καταργηθούν).

Οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν καθοριστεί, αλλά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός, από τη νέα χρονιά κόβεται μία ώρα την εβδομάδα από τα Αρχαία Ελληνικά (πιθανότατα στη Β΄ και τη Γ΄ τάξη). Στην Α΄ τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα (που αυξάνεται κατά μία ώρα).

To project Βιωματική Δράση «κόβεται» ως ξεχωριστό μάθημα. Επίσης μαθήματα ήσσονος σημασίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, όπως η Οικιακή Οικονομία, εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης πιλοτικά σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17 η βαθμολογία του μαθητή θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση.

Το διδακτικό έτος θα τελειώνει αργότερα, δηλαδή στις 31 Μαΐου. Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ημερών των εξετάσεων. Ταυτόχρονα, το σχολικό έτος θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου. Τέλος θα γίνει μια προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης.

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop