Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Πού κυμαίνεται η ανεργία των πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Είναι περίοδος προσδοκιών και ονείρων, καθώς οι νέοι συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους και σχεδιάζουν το μέλλον τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Ωστόσο, θα πρέπει τα σχέδια αυτά και τα όνειρα να βασίζονται στην πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι, για να διαμορφωθούν έτσι, ώστε να πραγματοποιηθούν.

Η πραγματικότητα, αναφορικά με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, είναι θλιβερή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», υπάρχει σημαντική πτώση στο ποσοστό των απασχολούμενων νέων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κι αυτό, τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι ΑΕΙ έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν μια θέση στην εγχώρια αγορά εργασίας από τους συνομηλίκους τους αποφοίτους ΤΕΙ.

Έτσι, το 2007 το ποσοστό των πτυχιούχων από 23 έως 34 ετών που εξασφάλιζαν μια θέση στην αγορά εργασίας για ένα έως τρία χρόνια ανερχόταν στο 70,1%.

Το 2013, το ποσοστό είχε μειωθεί ήδη στο 45,4% (!), ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για όσους εξασφάλιζαν απασχόληση πέραν των τριών ετών (86,4% το 2007, 67,9% το 2013).

Όσον αφορά την ανεργία ανάλογα με το αν έχει αποφοιτήσει κανείς από ΑΕΙ ή ΤΕΙ, το 2015 η ανεργία μεταξύ των αποφοίτων ΑΕΙ ανερχόταν στο 20%, ενώ για τους αποφοίτους ΤΕΙ το ποσοστό αυτό άγγιζε το 25,2%!

Τέλος, έχει σημασία να επισημανθεί, ότι, μόλις το 13,2% των κατόχων μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών δεν είχε καταφέρει να εργαστεί, πάλι με τους αποφοίτους των ΑΕΙ να έχουν χαμηλότερα ποσοστά (6,2%) σε σχέση με τους αποφοίτους ΤΕΙ (10,3%). 

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop