Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Βάσεις 2016: Νεότερες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Σκληρή «μάχη» θα υπάρξει και φέτος για μία θέση στις Ιατρικές Σχολές αλλά και γενικά στα παραϊατρικά επαγγέλματα, σε μια χρονιά με πτωτικές τις τάσεις στις βάσεις 2016 και εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία με φόντο ένα καινούργιο εξεταστικό τοπίο, αφού όλα τα δεδομένα άλλαξαν με τα επιστημονικά πεδία να έχουν διαφοροποιηθεί, τα εξεταζόμενα μαθήματα ήταν μόνο τέσσερα και η προφορική βαθμολογία απουσιάζει.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας αναφέρουν ότι στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση έχει γράψει περίπου το 60% των υποψηφίων, ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα περίπου το 70% των γραπτών κινείται στη βαθμολογική περιοχή από 10 ως 15, με τα άριστα γραπτά ελάχιστα.

Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων που επελέγησαν εφέτος είναι στο ίδιο επίπεδο με τα αντίστοιχα περυσινά, αναμένεται όμως πτώση των βάσεων στις Νομικές Σχολές που μπορεί να φτάσει και τα 400 μόρια στην επαρχία. Εδώ, όπως έχει ήδη επισημανθεί, τα θέματα σε Αρχαία και Λατινικά ήταν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά. Στις μεσαίες σχολές του πεδίου η κίνηση των μορίων θα είναι γενικά στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Στις περιζήτητες Πολυτεχνικές Σχολές και στα Οικονομικά Τμήματα επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων. Μπορεί σε κάποια τμήματα δε η πτώση αυτή να φτάσει και τα 900 μόρια. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των υποψηφίων για τις Οικονομικές Σχολές είναι εφέτος μικρότερος από τον αντίστοιχο περυσινό.

Στις Θετικές Σπουδές και στην Πληροφορική, στα μεσαία και χαμηλού ενδιαφέροντος τμήματα αναμένεται να καταγραφεί εντυπωσιακή πτώση των βάσεων που θα φτάσει ως και τα 1.500 μόρια στην επαρχία. Σε κάποια τμήματα δε υποψήφιοι μπορεί να εισαχθούν στα προγράμματά τους και μόλις με 10.000 μόρια.

Στις Σπουδές Υγείας ο ανταγωνισμός εφέτος θα είναι μεγάλος καθώς εκεί συγκεντρώνονται για άλλη μία χρονιά οι αριστούχοι, οι οποίοι άλλωστε διαγωνίστηκαν εφέτος σε λιγότερα μαθήματα. Οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα τμήματα των αστικών κέντρων θα είναι έτσι και εφέτος πολύ υψηλές.

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα εφέτος έχουν μείνει στο 4ο επιστημονικό πεδίο και αυτό, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο εργασιακό τοπίο, αποτελεί μια επιλογή που δεν είναι πλέον ελκυστική στα μάτια των υποψηφίων. Κατ' επέκταση, στο πεδίο αυτό αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που μπορεί να ξεπεράσει τα 3.500 μόρια. Πάντως το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο έχει επιλέξει ένα μικρό ποσοστό των υποψηφίων.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop