Πάνω από 200 E-Learning Προγράμματα

Act4Greece: ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Με την ελληνική κοινωνία να βιώνει τα τελευταία χρόνια την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση μιας γενικευμένης κρίσης, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μία πρωτοποριακή -για τα ελληνικά δεδομένα- πρωτοβουλία συλλογικότητας, το act4Greece, μας δίνει το ερέθισμα και παράλληλα την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι, αν όλοι συνεισφέρουμε ατομικά από λίγο, μπορούμε συλλογικά να πετύχουμε πολλά... Πρόσφερε κι εσύ με ένα κλικ στο act4greece.gr!

Ο λόγος για το crowdfunding ή αλλιώς τη συμμετοχική χρηματοδότηση, η οποία είναι μια απλή, διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική χρηματοδότησης, με την οποία κάθε πολίτης, εταιρεία, φορέας και γενικά οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ανάλογα με τις δυνατότητές του, μπορεί να συνεισφέρει, με χρήματα ή σε είδος, στη στήριξη ποικίλων πρωτοβουλιών, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην αειφόρο ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια, τo crowdfunding έχει μετατραπεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο στήριξης Φορέων, ΜΚΟ και εταιρειών, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για την επίτευξη τέτοιου είδους στόχων-δράσεων. Η πρακτική της χρηματοδότησης έργων από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, από το «πλήθος» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αναδύθηκε στο περιθώριο του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και μπορεί να επιτευχθεί στις μέρες μας πιο αποτελεσματικά μέσω του διαδικτύου. Εκτός από την ταχύτητα και την αμεσότητα που παρουσιάζει η πρακτική αυτή για την παρουσίαση μιας ιδέας και τη δικτύωση του φορέα υλοποίησής της, διαθέτει τα πλεονεκτήματα του χαμηλού λειτουργικού κόστους και της ευρείας κάλυψης και προβολής των προς χρηματοδότηση έργων.

Το crowdfunding ενεργοποιεί τη θέληση του κοινού να συμβάλλει στην επιτυχία στόχων, παρακινώντας το να γίνει κομμάτι οποιουδήποτε τύπου κοινωνικής ή επιχειρηματικής πρωτοβουλίας επιθυμεί να στηρίξει, ενθαρρύνοντας τη συλλογική συμμετοχή και ικανοποιώντας την επιθυμία του να συνεισφέρει ενεργά στην πράξη.

Για πρώτη φορά λοιπόν, η διεθνής πρακτική του crowdfunding εφαρμόζεται και στην Ελλάδα μέσα από τη δράση act4Greece και την ηλεκτρονική της πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», με απώτερο στόχο να διοχετευτούν εν συνεχεία σε συγκεκριμένα έργα που διεκπεραιώνονται από αντίστοιχους ειδικούς φορείς υλοποίησης. Πυρήνας της φιλοσοφίας της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο Ελληνισμός. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται μια διέξοδος, ώστε από την Ελλάδα της κρίσης να περάσουμε στην Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της προοπτικής, όπου η συνεισφορά του κάθε πολίτη, όσο μικρή κι αν είναι, καθίσταται πολύτιμη για την υλοποίηση ενός σημαντικού κοινωφελούς έργου.

Το Πρόγραμμα act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες: 1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητισμός.

Στην παρούσα φάση, το Πρόγραμμα act4Greece υλοποιεί τρία σημαντικά έργα:

1) Παροχή σχολικών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

2) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου.

3) Δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Επιπλέον, σε φάση προσπάθειας εξασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων βρίσκεται ένα ακόμα έργο: Η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στις δύο θεατρικές σκηνές του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Στο μέλλον, τα έργα θα πολλαπλασιαστούν και θα διευρυνθούν σε όλο το φάσμα των δράσεων του Προγράμματος act4Greece.

 

Προγράμματα e-Learning

Uoa Gifts shop